www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός διαδηλωτής από ανακοπή καρδιάς

΄Ενας νεκρός διαδηλωτής -που κατέληξε από ανακοπή καρδιάς- και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός των σημερινών ταραχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 53 ετών ήταν οικοδόμος συνδικαλιστής και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τη στιγμή που εξελίσσονταν οι συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων - μελών του ΠΑΜΕ.

Ερευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ενώ στο νοσοκομείο έσπευσε εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Ευαγγελισμός», o διαδηλωτής διακομίστηκε από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, ενώ δεν έφερε τραύματα. Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ακόμη πως έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς επιτυχία.

Επιδιώκοντας να προλάβει ενδεχόμενες αντιδράσεις λόγω του συμβάντος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο άτυχος άνδρας -που ήταν
οικοδόμος συνδικαλιστής- δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων.

Τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του 53χρονου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, κάνοντας έκκληση για νηφαλιότητα. «Πρέπει να παραμείνουνε ψύχραιμοι γιατί αυτό επιβάλλουν οι στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων έκανε να χάσουμε έναν συνάνθρωπό μας σε ώρες που η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε εκ μέρους της ΝΔ συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου διαδηλωτή. «Το μεγαλύτερο όπλο αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε, «είναι αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα και βεβαίως ψυχραιμία».


«Έπεσε κάτω κατά τη στιγμή σύγκρουσης, μπορεί να μην έφερε μελανά χτυπήματα στο σώμα, έγινε όμως ακριβώς μέσα στη διαδήλωση», σημείωσε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα και συμπλήρωσε: «Πέρα από τον άτυχο νεκρό στον «Ευαγγελισμό» υπάρχουν 40 τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια».

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση στις 16.00 περίπου εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε αξιωματικό της Αστυνομίας, τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παρακείμενο παγκάκι.

Στο σημείο έσπευσαν άλλα τρία άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο αξιωματικός τηλεφώνησε στις 16.07 στο ΕΚΑΒ. Περίπου στις 16.23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 16.30 έφτασε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τις πρωινές ώρες σήμερα μέχρι τις 17.00, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου «όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».

Το χρονικό των σημερινών επεισοδίων


Η πρώτη εστία έντασης σήμερα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γεωργίου και Σταδίου, όπου οι κουκουλοφόροι βρήκαν αντίσταση στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των διαδηλωτών, από την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου και μέλη του ΠΑΜΕ. Η ένταση μεταφέρθηκε στην Λ. Αμαλίας και μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, πετροπόλεμος και ρίψεις αντικειμένων και μολότοφ, ενώ από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν περίπου 40 διαδηλωτές.

Η κατάσταση σε δρόμους τους κέντρου της Αθήνας παρέμεινε τεταμένη έως αργά το απόγευμα, μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν κουκουλοφόροι στο Σύνταγμα άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές, που άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή μετά τις άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους, ύστερα από τα νέα επεισόδια αποσύρθηκαν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ αποχώρησε από την περιοχή, με κατεύθυνση τα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: