www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Διαφωνία ΔΝΤ - ΕΕ για τη βιωσιμότητα του χρέους


Πολύ αισιόδοξες κρίνει το ΔΝΤ τις εκτιμήσεις της ΕΕ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι αναφέρουν επίσης ότι ο διεθνής οργανισμός αναμένει τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής, προκειμένου να έχει μία ξεκάθαρη εικόνα πριν από την αποδέσμευση της έκτης δόσης.

«Το ΔΝΤ πιστεύει ότι οι εκτιμήσεις των άλλων εταίρων της τρόικας είναι υπεραισιόδοξες», σημειώνει πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Αλλη πηγή από την ΕΕ, αναφερόμενη στη σύνοδο του Σαββατοκύριακου, τονίζει ότι «το ΔΝΤ σίγουρα θα θέλει να δει προηγουμένως που
θα καταλήξουν το Eurogroup και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Η τρόικα αναμενόταν να δημοσιεύσει την έκθεσή της για την πρόοδο της Ελλάδας στις 24 Οκτωβρίου. Υπήρξαν ωστόσο πιέσεις για δημοσίευσή της πριν από τη σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το κατά πόσο η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, ενδεχόμενη συμφωνία στη σύνοδο της Κυριακής για μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, ίσως καταστήσει πιο βιώσιμο το χρέος και επιτρέψει στο ΔΝΤ να προσυπογράψει την αποδέσμευση της δόσης πιθανόν τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: