www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Συστάσεις Ρεν για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων


Συστάσεις προς τη χώρα μας για την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο φετινός δημοσιοοικονομικός στόχος απηύθυνε ο Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν.

Απαντώντας σε παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας έχει σημειώσει πρόοδο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «απομένουν σημαντικές προκλήσεις να υπερβληθούν για να επέλθει δημοσιονομική εξυγίανση και για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και ένας βιώσιμος τραπεζικός τομέας».

Ανέφερε ακόμη ότι εν όψει των Συνόδων του Συμβουλίου Κορυφής του Μαρτίου είναι κρίσιμο να αποφασιστεί τόσο η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου που χορηγείται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στην Ελλάδα όσο και η επανεξέταση των επιτοκίων.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπανικολάου θέλησε να πληροφορηθεί την θέση της Επιτροπής για την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ, A. Γκουρία, σχετικά με την πιθανότητα
αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο Φιλανδός Επίτροπος συνέδεσε την δήλωση του ΟΟΣΑ με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ επανέλαβε την ανάγκη εξεύρεσης 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Χαρακτήρισε τέλος καμπή το 2011 για την Ελλάδα και υπογράμμισε τη σημασία που, όπως είπε, οφείλει να προσδώσει η χώρα στην προσέλκυση επενδύσεων και στις εξαγωγές.

Επικρίσεις KKE


«Οι απόψεις του Όλι Ρεν αποτελούν θέσεις και της κυβέρνησης και της ΝΔ, επιβεβαιώνουν και αυτές την ενιαία στρατηγική τους», σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


«Τα μονοπώλια που δρουν στην Ελλάδα και στην ΕΕ», πρόσθεσε, «θέλουν εδώ και τώρα με αφορμή και την κρίση να λεηλατήσουν δημόσιο πλούτο και επιχειρήσεις καθώς και να ληφθούν δραστικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: