www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Κανένα περιθώριο νέων περικοπών


Για φαινόμενο αποστελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ανησυχία του για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων με νέες περικοπές στα εισοδήματά τους.

«Υπάρχει ήδη και ένα φαινόμενο αποστελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών και την ώρα της κρίσης η Δημόσια Διοίκηση είναι -όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλες τις χώρες- το όπλο για να αντιμετωπίσει κανείς την ίδια την κρίση. Δεχόμαστε απίθανες επιθέσεις σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπάρχουν κανόνες ή να δημιουργηθούν κανόνες εκεί που δεν υπήρχαν για τη Δημόσια Διοίκηση. Δεν πηγαίνουν τα πράγματα με την σωφροσύνη που θα περίμενε κανείς την ώρα της κρίσης. Έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κατά τη συνομιλία του με τον Κάρολο Παπούλια.

Όπως υπογράμμισε, έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια από την πλευρά των μισθωτών για νέες και δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, ενώ αυτό έχει την επίπτωσή του και στα έσοδα του κράτους.

«Αυτή η μείωση της αγοραστικής δύναμης έχει οδηγήσει σε ένα φαινόμενο υποκατανάλωσης σε ένα κράτος που - δυστυχώς - παρά την κρίση ακόμα δεν έχει δημιουργήσει ένα σταθερό και δίκαιο
φορολογικό σύστημα. Είναι γνωστό ότι το 75% από τη φορολογία εισοδήματος προέρχεται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους», παρατήρησε ο κ. Παπασπύρος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε ότι η ΑΔΕΔΥ επιδεικνύει θέληση συμβιβασμού για ορισμένα πράγματα, «αλλά είστε και ανυποχώρητοι σε ορισμένα, τα οποία πλέον δεν μπορούν να πάνε περισσότερο πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: