www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Αναγκαία η συσπείρωση όλων


Δύσκολη χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση της 25ης Μαρτίου για την Ελλάδα η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η χώρα ζητάει να πετύχει το τρία στα τρία, δηλαδή την επιμήκυνση του δανείου, τη μείωση των επιτοκίων και μία μορφή επαναγοράς. Παράλληλα χαρακτήρισε θετική την παρέμβαση των ΗΠΑ, στην κατεύθυνση εξεύρεσης μηχανισμούς στήριξης της ευρωζώνης.

Όπως εξάλλου επεσήμανε σε δηλώσεις της στον Real FM, στην κρίσιμη διαπραγμάτευση είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των εθνικών δυνάμεων. «Πιστεύω στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης» τόνισε, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς που «έχουν σηκώσει το αντιμνημονιακό λάβαρο».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για το Καστελόριζο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η θέση αυτή είναι παλαιά και δεν έχει τόσο μεγάλη αξία, καθώς οι Τούρκοι, δεν αμφισβητούν την ελληνικότητα του Καστελόριζου, αλλά την υφαλοκρηπίδα του.

Εδώ και χρόνια, είπε, υπάρχουν άτυπες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών «στην προσπάθεια να βρούμε έναν κοινό τόπο στο θέμα της υφαλοκρηπίδας (...) Αν δεν καταλήξουν θα πάμε στη Χάγη».

Τέλος, στην αναφορά της στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας γνωστοποίησε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή, διαμηνύοντας ότι εάν δεν υπάρξει πλήρης
διερεύνηση, «δεν θα μας ξεπλένει ούτε ο Ιορδάνης ποταμός», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο σημείο αυτό η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε τη βούληση της ΔΗ.ΣΥ, στην αναγκαιότητα άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: