www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ανεπάρκεια καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς


«Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι η φωτογραφία που βλέπει κανείς σε ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, που περιόδευσε σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε από τους δημάρχους για τα προβλήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου. Όπως ανέφερε, «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση όπου το οικονομικό πρόβλημα έχει γίνει βαθύτατα κοινωνικό και υποχρέωση του κάθε πολιτικού κόμματος είναι να σταθεί δίπλα στον απλό πολίτη». «Χρειάζεται», πρόσθεσε, «η στήριξη των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθών και των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται περισσότερο από την κρίση».


Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «περάσαμε το τελευταίο τρίμηνο μια ύφεση της τάξης του 6,6% που δεν είχαμε γευτεί σε αυτή τη χώρα, από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο και μετά».

«Όταν δεν υπάρχει εισόδημα, δεν υπάρχει και κατανάλωση, τότε «δεν κουνιέται φύλλο» στην αγορά. Τα μαγαζιά κλείνουν, η αγορά έχει «στεγνώσει» και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.


«Ζούμε μια πολύ δύσκολη εποχή με μια κυβέρνηση που δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπει -ούτε μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει- αυτό που καταλαβαίνουν όλοι οι Ελληνες», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του ΠΑΣΟΚ.


«Είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει μία και μόνο αποκλειστική ρότα, την πορεία που της έχει βάλει το Μνημόνιο. Και δεν έχει κοιτάξει καθόλου αυτές τις δυνατότητες που θα υπήρχαν ακόμα και μέσα από το Μνημόνιο, εάν το είχε διαπραγματευθεί», πρόσθεσε.

Υπεραμυνόμενος των θέσεων της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Δεν πουλάμε ελπίδα με τη νοοτροπία του λαϊκισμού, ζούμε στην εποχή του συγκεκριμένου κι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις».

Το δικό μας το πρόγραμμα δεν έρχεται να μοιράσει δάφνες και ωσαννά και την απόλυτη επιτυχία, αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο, θα το επικαιροποιήσουμε και δίνει μια άλλη πορεία εξόδου από την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, οι δύο δήμαρχοι Λάζαρος Κυρίζογλου και Στάθης Λαφαζανίδης αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, χαρακτήρισαν «ριγμένη» τη δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με το κέντρο της πόλης και τις ανατολικές περιοχές και κάλεσαν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του «Καλλικράτη» και να συνοδέψει με πόρους την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γελοιοποιεί» τον Καλλικράτη στα μάτια των Ελλήνων, ακόμα και προετοιμάζοντας εκλογικούς νόμους κομματικού χαρακτήρα, αναφέροντας για παράδειγμα τις εκλογές στην ΚΕΔΚΕ και τονίζοντας ότι μείωσε τους πόρους για τους Δήμους και τα έργα είναι μηδενικά.


«Επιμένουν, στην κυβέρνηση, ότι έχουν κάνει επανάσταση. Προς τα κάτω έγινε η επανάσταση, εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε η επανάσταση τους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Πίσω από αυτή τη διαδικασία μη νομίζετε ότι δεν κρύβονται και περίεργες σκέψεις». Επιπλέον, υποστήριξε πως η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της αποτυχίας στον κάθε δήμαρχο και τον φέρνει απέναντι στους δημότες, ενώ παράλληλα με κομματικά κριτήρια θα βοηθήσει τους δημάρχους, που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, να μην έρθουν αντιμέτωποι με τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: