www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο καιρός στις 09.03.2011


Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας με ισχυρό παγετό στα βόρεια περιμένουμε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου έως το απόγευμα θα εκδηλώνονται βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 9 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από -4 έως 10 στη Δυτική Ελλάδα, από -4 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική, από -2 έως 8 στη Νότια Ελλάδα και από 2 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις αλλά σταδιακά και από το Βόρειο Αιγαίο θα εξασθενήσουν ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το μεσημέρι περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη ενώ το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Ηλιοφάνεια και πολύ κρύο περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς ενώ το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: