www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ένας νεκρός από εκτροχιασμό τρένου στην Αργολίδα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν η αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν εκτροχιάστηκε, για άγνωστο λόγο, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ στον Αχλαδόκαμπο Αργολίδας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1426 που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργος - Τρίπολη με επτά επιβαίνοντες (4 επιβάτες και 3 υπάλληλοι).

Μισή ώρα μετά την έναρξη του δρομολογίου, για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο, η μηχανή του τρένου καθώς και δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή στον Αχλαδόκαμπο Αργολίδας.

Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν και εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής στο σημείο έσπευσαν η
Πυροσβεστική Υπηρεσία με 4 οχήματα και 10 πυροσβέστες, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Τελικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι δύο απο τους τρεις εγκλωβισμένους απεγκλωβίστηκαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός και ο τρίτος.

Μέχρι αυτήν την ώρα τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε «την οδύνη της για το συμβάν καθώς και τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και τα οικεία πρόσωπα του θανόντα».

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι συγκροτείται άμεσα επιτροπή από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και πολύ σύντομα θα εκδοθεί και το σχετικό πόρισμα.

Όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη – Ναύπλιο αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: