www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 10.12.2010

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Κεντρικό – Βόρειο Αιγαίο, επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός στα δυτικά, στα βόρεια και στη Β. Θεσσαλία θα βελτιωθεί με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις να επιμένουν στον Έβρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 15 στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 - 23 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται ότι οι μέγιστες θερμορκασίες θα
σημειωθούν κατά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν από τα βόρεια σε βόρειους - βορειοανατολικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε πολύ θυελλώδεις με εντάσεις 8 – 9 μπ. και το βράδυ τοπικά 10 μπ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 – 9 μπ. και πιθανόν τοπικά 10 μπ., αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους – βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν στα 6 – 7 μπ.

Νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι, λίγες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια στα ανατολικά και στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από αργά το βράδυ σε περιοχές κυρίως των βορείων προαστίων με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη αναμένεται να εκδηλωθεί χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς, αλλά σταδιακά θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι κι από το απόγευμα βόρειοι θυελλώδεις.

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς χιονόπτωσης κυρίως στα ορεινά το πρωί και βελτιωμένο καιρό την υπόλοιπη ημέρα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους στα ανοικτά του Θερμαϊκού θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: