www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Παρουσιάστηκαν οι μασκότ του EURO 2012

Παρουσιάστηκαν επίσημα σήμερα στη Βαρσοβία οι μασκότ του EURO 2012 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία. Πρόκειται για δύο δίδυμους ποδοσφαιριστές ντυμένους στα χρώματα των Εθνικών ομάδων των δύο διοργανωτριών χωρών. Κόκκινο και λευκό για την Πολωνία, μπλε και κίτρινο για την Ουκρανία.


Οι μασκότ αποκαλύφτηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η UEFA στη Βαρσοβία, στην οποία παραβρέθηκαν ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και των δύο χωρών, όπως οι Όλεγκ Μπλαχίν, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ και Αντρέι Σεφτσένκο.

Τα ονόματα των δύο μασκότ θα επιλεγούν από τους φιλάθλους, με ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας της UEFA και θα ανακοινωθούν στις 4 Δεκεμβρίου. Όσοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών δίδυμων ονομάτων που είναι τα εξής: Σλάβεκ-Σλάβκο,
Σιέμκο-Στρίμκο και Κλέμεκ-Λάντκο.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 8 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου του 2012 και οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε οκτώ πόλεις, τέσσερις σε κάθε χώρα. Στην Πολωνία έχουν επιλεγεί το Γκντανσκ, το Πόζναν, το Βρόσλαου και η Βαρσοβία όπου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο παιχνίδι. Σε ουκρανικό έδαφος, το Κίεβο, θα γίνει ο τελικός, ενώ οι άλλες τρεις πόλεις στις οποίες θα διεξαχθούν αγώνες είναι το Λβοβ, το Κχαρκόφ και το Ντόνετσκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: