www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Υποσχέσεις προς την τρόικα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Νέες υποσχέσεις προς την τρόικα ότι θα κάνει πράξη σειρά μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας που εκκρεμούν επί σειρά μηνών επανέλαβε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Στην πρωινή επίσημη συνάντηση που είχε με το κλιμάκιο της τρόικας, καταγράφηκε η πρόοδος στην υλοποίηση των παρεμβάσεων του μνημονίου που τελούν υπό την αρμοδιότητά του.

Σύμφωνα με την πλευρά του υπουργείου, δόθηκε η υπόσχεση ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί μέσα στο προσεχές εξάμηνο σε αύξηση κατά 2-2,5% και ότι οι επιχειρηματίες θα μειώσουν τις τιμές.

Επίσης υπήρξε δέσμευση ότι το ΕΣΠΑ θα κλείσει το 2010 με απορρόφηση 17-18% από 14,4% που επιτυγχάνει σήμερα (11,8% ήταν τον Σεπτέμβριο) και στόχο 15% για το σύνολο του έτους βάσει
Μνημονίου.

Στο πεδίο των θεσμικών παρεμβάσεων που εκκρεμούν, δόθηκε η υπόσχεση ότι ο αναπτυξιακός νόμος σε νέα μορφή θα οδεύσει (ξανά) σε υπουργικό συμβούλιο μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και ότι την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθεί σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας με τους πόρους του ΕΣΠΑ (είχε ανακοινωθεί άλλο ένα το καλοκαίρι που ακόμη μένει στα χαρτιά).

Επίσης υπήρξε δέσμευση ότι έως το τέλος του έτους θα λήξουν οι νομοθετικές εκκρεμότητες με την απλοποιήση της διαδικασίας ίδρυσης (δεν λειτουργεί το ΓΕΜΗ) και αδειοδότησης επιχειρήσεων, ρύθμισης των τεχνικών επαγγελμάτων, αναμόρφωσης του πλαισίου λειτουργίας των βιομηχανικών περιοχών, του πλαισίου Ανταγωνισμού κλπ



Δεν υπάρχουν σχόλια: