www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ερώτηση Παπαδημούλη για ΕΣΠΑ και αναπτυξιακό νόμο

Ερώτηση αναφορικά με την έλλειψη αναπτυξιακού νόμου και την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.


Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ελληνική οικονομία θα αντιμετωπίσει σημαντική επιδείνωση της ύφεσης και έκρηξη της ανεργίας. Την ίδια στιγμή σημειώνει ότι η Ελλάδα παραμένει χωρίς αναπτυξιακό νόμο αν και ο αρμόδιος υπουργός είχε δεσμευτεί για την κατάθεση του σχετικού νομοθετήματος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Παράλληλα σημειώνει ότι τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας των διαρθρωτικών ταμείων έχει απορροφηθεί μόλις το 11% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να καταθέσει τον αναπτυξιακό νόμο και ποια είναι τα συγκεκριμένα εργαλεία που θα περιλαμβάνει για την
αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας.

Ρωτά επίσης σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση για να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα των προγραμμάτων για την αναβάθμιση και την βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: