www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Απεργιακό μπλακάουτ την Πέμπτη

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ όλο το 24ωρο θα παραμείνουν αύριο όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας (Μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, λεωφορεία) λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.


Μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθεί και το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών αύριο, καθώς στο διάστημα από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση ελληνικής ή ξένης εταιρείας λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στο διάστημα αυτό θα γίνουν αρκετές ακυρώσεις πτήσεων και τροποποιήσεις δρομολογίων, τα οποία αναμένεται να μετακινηθούν για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Ηδη η Ολυμπιακή ανακοίνωσε την ακύρωση 28 πτήσεων και την αλλαγή ώρας σε άλλες 23. Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες θα
πραγματοποιήσει και η Ομοσπονδία Σωματείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας την αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στην αυριανή πανεργατική απεργία καλούνται να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητεί να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ. Παράλληλα η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο ζητεί να ισχύσουν οι προϋπάρχοντες όροι συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους πριν από την 1.1.1983 και για «τις πλέον επισφαλείς και κατά τεκμήριο τις πλέον χαμηλά αμειβόμενες εργασίες του ιδιωτικού τομέα στο ΙΚΑ», όπως αναφέρει. Για διορθωτική παρέμβαση στο νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει σαφής αναφορά στην κρατική εγγύηση των συντάξεων, δεσμεύτηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 8 Ιουλίου έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 9 Ιουλίου 2010.

Στο μεταξύ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται να προχωρήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα σε «πιστή εφαρμογή των διεθνών κανονισμών πτήσεων» (λευκή απεργία), γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα καθυστερήσεων στις αεροπορικές μετακινήσεις. Οι ελεγκτές, που απειλούν και με νέα 24ωρη απεργία στις 14 Ιουλίου, διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και υπερωριακών απασχολήσεων από τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι ίδιοι μάλιστα προειδοποιούν πως αν δε λυθεί άμεσα το ζήτημα με την καταβολή των αποδοχών τους, θα κάνουν χρήση των κανονικών αδειών τους εντός του καλοκαιριού (μέχρι τώρα το καλοκαίρι οι ημέρες των αδειών των ελεγκτών περιορίζονται στο ελάχιστο). Υπενθυμίζεται, ότι οι ελεγκτές είχαν προχωρήσει σ΄ αυτήν τη μορφή «λευκής απεργίας» και πέρυσι, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις, γεγονός που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του τουριστικού κλάδου. Εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι ανέμεναν την πληρωμή των δεδουλευμένων καθώς επίσης και διάλογο με το υπουργείο Υποδομών ύστερα και από την κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά τους να μη συμμετάσχουν σε καμία απεργιακή κινητοποίηση ώς το τέλος Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να δουν ανταπόκριση, όπως σημειώνουν.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: