www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Το ΣΔΟΕ κυνηγάει και... νύφες!


Η δε γυνή να φοβείται τώρα και το... ΣΔΟΕ!
Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών εισέρχονται πλέον οι... γάμοι και τα διαφυγόντα κέρδη από τις γαμήλιες δεξιώσεις σε κέντρα διασκέδασης, κτήματα, πολυτελή ξενοδοχεία σε νησιά κ.λπ. Το υπουργείο Οικονομικών, όπως βεβαίωσε στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας του κ. Δ. Γεωργακόπουλος (φωτογραφία), «χάνει χρήματα από τους γάμους και δεν είναι διατεθειμένο να τα αφήσει έτσι».

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι οικονομικοί ελεγκτές τα διαφυγόντα κέρδη από τους γάμους ανέρχονται σε 170 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στον καθορισμό του ποσού αυτού υπολογίστηκαν, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, κατά μέσον όρο 400 προσκεκλημένοι σε κάθε γαμήλιο τραπέζι, προς 45 ευρώ έκαστος. Οι υπολογισμοί αυτοί είναι τελείως συντηρητικοί και αφορούν τον μέσο όρο των γαμήλιων τραπεζιών αποκαλύπτοντας ότι οι ελεγκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για πολυτελή γαμήλια
τραπέζια που στοίχισαν πάνω από 90 ευρώ το άτομο.

«Η φοροδιαφυγή στα γαμήλια τραπέζια είναι υπαρκτή»,αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος, «έχουμε αποδείξεις ότι ορισμένοι δεν πληρώνουν μειωμένο ΦΠΑ ή ακόμη πληρώνουν σε μαύρα» συμπληρώνει και αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα η πολυτέλεια και η χλιδή σε ορισμένους γάμους έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ορισμένοι, σημείωσε, δεν κατανοούν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Πέραν των πυροτεχνημάτων, της άφθονης σαμπάνιας, των πλούσιων εδεσμάτων, των dj's, των βίντεο κ.λπ., άρχισαν τελευταίως, όπως ανακάλυψαν οι ελεγκτικές αρχές, να παίρνουν μέρος στις γαμήλιες εορτές και... αεροσκάφη. Προσφάτως σε έναν γάμο στην επαρχία οι προσκεκλημένοι είδαν έκπληκτοι στον ουρανό ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος να ρίχνει ροδοπέταλα στους νεόνυμφους και ένα πανό που έσερνε στην ουρά του το οποίο ευχόταν «βίον ανθόσπαρτον»!
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: