www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Επιδείνωση καιρού με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Σταδιακή άνοδο σημειώνει η θερμοκρασία από την Κυριακή 13/06 , η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Τα κύρια χαρακτηριστικά του επερχόμενου θερμού κύματος συνοψίζονται ως εξής:


1) Η διάρκεια του θερμού κύματος θα είναι αρκετά μεγάλη, μέχρι και το Σάββατο 19/06.

2) Η θερμοκρασία δεν θα φτάσει σε ακραίες τιμές, θα προσεγγίσει όμως από την Τρίτη 15/06 σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 39-40 βαθμούς και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και την Παρασκευή 18/06.

3) Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται και οι ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας.

4) Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι σε γενικές γραμμές ασθενείς ως μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης των βορείων ανέμων από την Παρασκευή 18/06.

Καλό καιρό με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 36 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 24 ως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 ως 38 στη Δυτική Ελλάδα, 24 ως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου

και στην Κρήτη.

Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, μέτριοι δυτικοί στα νοτιότερα πελάγη. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35-36 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34-35 βαθμούς. Ασθενείς ως μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: