www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Αποχώρηση Κιλτίδη με επίθεση κατά Σαμαρά

Σκληρή επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ εξαπολύει με την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο βουλευτής Κιλκίς, Κώστα Κιλτίδης, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά για «εκκαθαρίσεις στο πλαίσιο εμφύλιου πολέμου που μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων».


Ο τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο στο γραφείο του και του επέδωσε επιστολή με την οποία δηλώνει την επιθυμία του να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κιλτίδης αφήνει αιχμές και για την πολιτική του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι δύο φορές ενέδωσε στη γραμμή της ΝΔ «επιδεικνύοντας ανοχή και καρτερικότητα εν ονόματι της ιστορίας της παρατάξεως». Συγκεκριμένα αναφέρεται στη στάση του κόμματος για το δασικό νομοσχέδιο, αλλά και το μνημόνιο με την τρόικα. «Ιδιαιτέρως δεν ήθελα επ’ ουδενί η παράταξή μου και ο ίδιος να αρνηθούμε να δούμε κατάματα την αλήθεια για την οικονομική

διάσωση της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το ποτήρι ξεχείλισε», τονίζει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής. «Βρίσκομαι μπροστά σε εξόφθαλμη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια, που καθημερινά εκδηλώνεται και προέρχεται από το κόμμα στο οποίο ανήκω, προκειμένου να πληγώ ηθικά και να απομειωθεί το πολιτικό μου κύρος».

«Είμαι υποχρεωμένος, καταλήγει, να δεχθώ την απόφαση-απαίτηση των πολιτικών μου φίλων και συναγωνιστών και να διαχωρίσω τη θέση μου από την ΝΔ του κ. Σαμαρά, αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική της ομάδα και τα κομματικά όργανα».

Να σημειωθεί πως οι εργασίες της Βουλής ξεκινούν σήμερα με τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Κιλτίδη και άλλων πέντε υπουργών της ΝΔ (Θ.Ρουσόπουλο, Απ.Κοντό, Ευ.Μπασιάκο, Π.Δούκα και Γ.Βουλγαράκη).

Ο κ. Κιλτίδης απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες και βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο Αλ.Κοντό.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κιλτίδης διένειμε στη Βουλή φάκελο με υπερασπιστικά για τις θέσεις του έγγραφα κατηγορώντας τον κ. Κοντό ότι «ψεύδεται» σε όσα του αποδίδει για «υπέρβαση αρμοδιοτήτων» στο ζήτημα του αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης που διεκδικούνταν από τη Μονή Βατοπαιδίου.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: