www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΕΣΕΕ: Ευκαιρία για νέο ξεκίνημα

«Ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι το τέλος του οικονομικού αυτεξούσιου της χώρας μας» θεωρεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, αν και σημειώνει ότι «το ΔΝΤ με απλά λόγια αποτελεί λύση για τις τράπεζες, πλήγμα για την εθνική οικονομία και την πολιτική αξιοπρέπεια της χώρας μας».


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης δήλωσε: «Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει βασικά δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο ζωής μας αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία της αγοράς. Η επόμενη μέρα αποτελεί μονόδρομο για την χώρα για την προσεχή πενταετία. Το ΔΝΤ με απλά λόγια αποτελεί λύση
για τις τράπεζες, πλήγμα για την εθνική οικονομία και την πολιτική αξιοπρέπεια της χώρας μας. Ενδεχομένως να αποτελέσει παγίδα και για το ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Το βέβαιο είναι ότι ο μηχανισμός στήριξης δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο και κυρίως δεν μας διασφαλίζει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς σήμερα να προεξοφλήσει την τελική έκβαση αυτής της επιλογής.

Το ερώτημα που δημιουργείται σε όλους μας είναι ποιος θα αποφασίζει και πως θα αποφασίζει; Κατά πόσο εκχωρούμε νευραλγικές λειτουργίες και αρμοδιότητες σε μια ομάδα τεχνοκρατών και τι επιπτώσεις θα έχουνε αυτές οι αποφάσεις στο κοινωνικό κράτος; Η ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε την λύση της λιτότητας επιδιώκοντας τη σταθεροποίηση της οικονομίας μέσω της ύφεσης.

Το ελληνικό εμπόριο και πάλι θα σταθεί αρωγός κάθε προσπάθειας για την επίτευξη της οικονομικής μας σωτηρίας, επιδεικνύοντας κοινωνικό και οικονομικό πατριωτισμό. Είναι διατεθειμένο να θεωρήσει τον μεικτό μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ ως την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι ως το τέλος του οικονομικού αυτεξούσιου».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: