www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Εντολή Μ. Χριστοφοράκου για καταστροφή του αρχείου 2001-5, λέει η γραμματέας του

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η κατάθεση της γραμματέας του πρώην ισχυρού στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.


Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου, από τον Αύγουστο του 2007 και ενώ είχε ξεσπάσει σε παγκόσμια κλίμακα το ομώνυμο σκάνδαλο, ο κ. Χριστοφοράκος έδωσε εντολή στην ιδιαιτέρα του να καταστρέψει το αρχείο της προηγούμενης πενταετίας (2001-05), επικαλούμενος την ύπαρξη φορολογικών στοιχείων, για τα οποία δεν ήταν πλέον υπόχρεη η εταιρεία.

Υποστήριξε δε ότι οι σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο διαταράχθηκαν γιατί δεν εξετέλεσε καθ’ ολοκληρίαν την εντολή του, επικαλούμενη τεράστιο όγκο εγγράφων και φόρτο εργασίας.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν της ζήτησε να καταστρέψει τα ημερολόγια, ενώ ερωτηθείσα αν με το
ξέσπασμα του σκανδάλου διαισθάνθηκε αγωνία και προπαρασκευαστικές ενέργειες του Μιχάλη Χριστοφοράκου για να φύγει στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Υποστήριξε ακόμη ότι όλα τα έγγραφα που είχε στη διάθεσή της εκείνη, για δώρα πάσης φύσεως, ή εκπτωτικά τιμολόγια προς πολιτικά πρόσωπα -τα οποία, όπως είπε, δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι- τα παρέδωσε στους ανακριτές.

Παραδέχθηκε δε ότι η διαδικασία με τα δώρα ήταν εν γνώσει και με έγκριση του οικονομικού διευθυντή κ. Φίσερ, που προσυπέγραφε τα τιμολόγια.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: