www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Από το Σεπτέμβριο η παρακράτηση στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ

Δύσκολη μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ έγινε με σκοπό την επιβίωση της χώρας, την αποφυγή της χρεοκοπίας.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, επισήμανε πάντως πως αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα.

Ερωτηθείς αν στις διαπραγματεύσεις με ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ μπορούμε να βάλουμε κόκκινες γραμμές, ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως, αν και από αδύναμη θέση, η Ελλαδα διαπραγματεύεται.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που ήδη γίνονται με το υπουργείο, γνωστοποίησε πως τελικά η
παρακράτηση στις συντάξεις πάνω από τα 1.400 ευρώ θα επιβληθεί από το Σεπτέμβριο και όχι από το Νοέμβριο, όπως είχε αρχικά προαναγγείλει. Επισήμανε ακόμη πως η κράτηση θα γίνεται κλιμακωτά κατά 5%, 7% και 9%.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε και πάλι πως σε αυτές τις διαπραγματεύσεις έχει τεθεί ζήτημα περικοπής του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επαναλαμβάνοντας πως αυτό είναι κάτι που το υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να δεχθεί γιατί σε αυτή την περίπτωση θα υποστούν μεγάλες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον ανέφερε πως στο τραπέζι τέθηκε ζήτημα αλλαγών της νομικής βάσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως και αλλαγής του καθεστώτος των απολύσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, το υπουργείο Εργασίας απάντησε πως συζητά στη βάση του δικαίου της ΕΕ.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: