www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πάνος Καμμένος:''Να ανακληθούν οι μνημονιακές υπογραφές''


Συγκρότηση ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου ώστε η χώρα ''να γλιτώσει από το ζυγό'' ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας στους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματός του κατα την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Π. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσουν με ανεξαρτησία και να ζητήσουν την απόσυρση των υπογραφών του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις εγγυητικές επιστολές για το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε ''δύναμη σταθερότητας σ' ένα κλίμα αναξιοπιστίας'' το κόμμα του και κάλεσε σε πανστρατιά όλους τους πολίτες που τάσσονται κατά του Μνημονίου, για τη δημιουργία
ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου.

Τα πέντε σημεία διαβούλευσης

''Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων, και ο καθορισμός ΑΟΖ'' είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.

''Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία'' είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συμπλήρωσε ότι ''το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε από σπόνσορες ούτε από αφεντικά. Μόνο στους Έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό αυτοί είναι τα αφεντικά μας''.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης και απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών, λέγοντας ότι ''οι τραπεζίτες μεσολαβούν μεταξύ της χρηματοδότησης των χωρών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνοντας πολλαπλάσια επιτόκια και οδηγώντας κόσμο στη φτώχεια, κάτι που δημιουργεί νεοναζιστικά φαινόμενα''.

Κάλεσε τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία, και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση.

''Αν όχι πως δίνεται ψήφο ανοχής στον Τσίπρα;'' αναρωτήθηκε ο κ.Καμμένος και είπε ότι το μόνο δίλημμα είναι ''ναι ή όχι στο μνημόνιο''. Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, το 68 % του λαού είπε όχι στο μνημόνιο και σημείωσε ότι θα καλέσει όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων ''να δώσουμε μια εθνική λύση τώρα''.

Απόσυρση εγγυητικών επιστολών

Είπε ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα, και κάλεσε σε πανστρατιά ''για να προστατεύσουμε τη χώρα''.

Στο κάλεσμα περιέλαβε και αυτούς με τους οποίους συγκρούστηκε στο παρελθόν για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, γιατί ''η μάχη για τη σωτηρία της χώρας είναι πάνω απ' όλα''.

Τόνισε, ακόμη, ότι τα όργανα του κόμματος θα είναι η ΚΟ και το Συνέδριο, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές θα ψηφίζουν μόνο κατά συνείδηση και δεν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία και πειθαρχικά.

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ατιμωρησία για κανέναν, απ' όπου κι αν προέρχεται, και πως δεν υπάρχει παραγραφή κανενός εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: