www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Άσμουσεν: "Χωρίς Μνημόνιο η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός του ευρώ"


Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, όπως ξεκαθάρισε ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Άσμουσεν τόνισε, πως εάν η Αθήνα επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

"Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο συμφωνημένο πρόγραμμα διάσωσης, εάν θέλει να παραμείνει στην
ευρωζώνη", είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις εκλογές της Γαλλίας και την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει εξαγγείλει, ότι προτίθεται να τροποποιήσει το αυστηρό δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Περιμένω από τη Γαλλία να εφαρμόσει το δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς αλλαγές. Επίσης, υποθέτω ότι η δέσμευση της νέας κυβέρνησης παραμένει να επαναφέρει το κρατικό έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%. Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους, ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο, έστω συμπληρωμένο με ένα στοιχείο ανάπτυξης, δεν είναι αποδυναμωμένο σε ουσία", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: