www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Προσκαλώ όλες τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς σε ενιαίο μέτωπο


Κατηγορίες για ανευθυνότητα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόθεση του να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κεντροδεξιάς.

Η δήλωση Σαμαρά έγινε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στους πέντε άξονες διαλόγου που έθεσε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι "άλλο η τροποποίηση των όρων του μνημονίου και άλλο η μονομερής καταγγελία του".

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι προτάσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε κατάρρευση "με αναπόφευκτη την έξοδο από την Ευρώπη".

Όπως είπε, "Η μονομερής καταγγελία οδηγεί σε καταστροφή. Αν δεν σταματήσει αυτή η
ανευθυνότητα η ανησυχία θα διογκώνεται"."Ελπίζω ότι ως το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνέλθει", συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς σχετικά με τη σημερινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: "Αν δεν το κάνει θα σημαίνει ότι θα προσπαθεί ο ίδιος να δημιουργήσει ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο για να πάμε πάλι σε εκλογές".

Υποστήριξε ακόμη ότι η ΝΔ είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας σήμερα και κάλεσε σε ανασυγκρότηση του μετώπου της κεντροδεξιάς, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και ότι ο λαός έχει ανάγκη από αίσθημα ασφάλειας.

"Είμαι λοιπόν, αποφασισμένος να πάρω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπέρ της συσπείρωσης της κεντροδεξιάς και ο Ευάγγελος Αντώναρος

Υπέρ συγκεκριμένων κινήσεων για επανένωση της κεντροδεξιάς, με ξεκάθαρους πολιτικούς όρους και οργανωτικές προϋποθέσεις, τάσσεται και ο Ευάγγελος Αντώναρος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", ο κ. Αντώναρος ζήτησε μάλιστα να προχωρήσει η παράταξη άμεσα, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε ένα διευρυμένο συνέδριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συγγενών χώρων, ενώ αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: