www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διαμαντοπούλου: Πρόσω ολοταχώς για τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου


Στενεύουν τα περιθώρια για τη «μελέτη» του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία αφού αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες μέρες. Στη σημερινή πάντως συνάντηση με τους καθηγητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ τα πράγματα ήταν χλιαρά.

"Ένα καλό Πανεπιστήμιο και ένα καλό ΤΕΙ είναι το όραμά μας για την Παιδεία", δήλωσε η υπουργός Παιδείας στη συνάντηση που είχε με τους καθηγητές των ΑΕΙ για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, χαρακτηρίζοντας "σημαντικές" τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχέδιο.


Η Α. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι στο νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπονται "δίδακτρα" για τα πανεπιστήμια ενώ όσως αφορά στα συγγράμματα θα παραμένει το ίδιο καθεστός μέχρι το 2014-15, οπότε οι παραδόσεις και οι σημειώσεις θα διατίθενται ηλεκτρονικά στους φοιτητές.
Σχετικά με τα τριετή προγράμματα σπουδών, η υπουργός παιδεία δήλωσε ότι το ζήτημα θα είναι στην ευχέρεια των ίδιων των πανεπιστημίων.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές ζήτησαν από την υπουργό περιθώριο 3 μηνών για να μελετήσουν τις νέες διατάξεις, κάτι που φαίνεται πως δεν είναι δυνατό, καθώς το νομοσχέδιο κατατίθεται μέσα
στον Ιούλιο για ψήφιση.

Ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Ερευνητών χαρακτήρισε αρκετές από τις διατάξεις, θετικές, ενώ οι πρόεδροι των ΤΕΙ, σε ανακοίνωσή τους χαρακτήρισαν "αναληθείς" τις αναφορές στα χθεσινά δελτία ειδήσεων ότι η σύνοδος προέδρων ΤΕΙ έκρινε θετικό το σχέδιο νόμου. "Η Σύνοδος δεν πήρε καμία απόφαση ούτε διατύπωσε κάποια θέση, δεδομένου ότι δεν είχε στα χέρια της το τελικό σχέδιο νόμου και επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης", δήλωσαν οι καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: