www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη και Πέμπτη οι απολογίες των συλληφθέντων στη Θεσ/κη

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη πήραν από τις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, οι έντεκα συλληφθέντες στον υπό κατάληψη χώρο κοντά στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Η εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή.

Πρόκειται για οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες, 19 έως 27 ετών, μεταξύ αυτών κι ένας αλλοδαπός, που πρόσκεινται ιδεολογικά στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο.

Όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο φοιτητές κι ένας σπουδαστής, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, εκτίοντας ποινή για διάπραξη ληστειών στη
Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παζαρλής διευκρίνισε, σε σχετική ερώτηση, ότι οι συλλήψεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις εν εξελίξει έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να σχεδίαζαν κάποιο «χτύπημα» ενόψει των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδας, έγινε, το απόγευμα του Σαββάτου, σε ισόγειο χώρο που βρίσκεται από το 2005 υπό κατάληψη. Κατά την έφοδο των διωκτικών αρχών τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από καταληψίες και επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των αστυνομικών.

Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ), δέκα κεντρικές μονάδες Η/Υ, έντεκα εσωτερικοί και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο ψηφιακοί καταγραφείς ήχου, πέντε μεταλλικοί λοστοί, δύο μεταλλικά πτυσσόμενα γκλόπ, τρία τσεκούρια, τρεις βαριοπούλες, 64 ξύλινα κοντάρια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρεις κόφτες μετάλλων, ένα ξίφος, ένα σπρέι πιπεριού, δέκα ασύρματοι, 27 αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο πλαστικά μπιτόνια με βενζίνη, 20 γυάλινες φιάλες και κομμάτια υφάσματος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, σε περιοχή της Τούμπας, βρέθηκαν, 19 φωτοβολίδες, ένα τσεκούρι, μία βαριοπούλα, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, πέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κουκούλες φουλ φέις κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: