www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η κόντρα για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Στην απόφαση του να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εμμένει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών παρά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους εμποροϋπαλλήλους και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτό το ενδεχόμενο.


Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών για την αναβάθμιση της περιοχής.

"'Εάν πρέπει να επαναστατήσουμε θα το κάνουμε. Εάν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν'' δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο.

Σύμφωνα με τον Π. Καρέλλα, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυριακής δεν θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, είναι απλώς μία κίνηση για τη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών και τη δημιουργία μίας εορταστικής ατμόσφαιρας σε μια πόλη που σε όλη τη διάρκεια του 2010 έχει ταλαιπωρηθεί από 771 συγκεντρώσει, κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις με
μέσο όρο αποκλεισμού της αγοράς 4 ώρες και 10 λεπτά.

Ο τζίρος στην Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, είναι πεσμένος κατά 40% σε σχέση με το 2009, ενώ επισημαίνεται ότι το 30% με 35% του τζίρου των καταστημάτων γίνεται κάθε Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: