www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: «Όχι στην κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων»

Για ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Κοραή, όπου ξηλώνονται παρτέρια για να αντικατασταθούν από τα τραπεζάκια των μπαρ, καφέ και εστιατορίων, αλλά και τις αυθαίρετες κατασκευές των μαγαζιών που καταλαμβάνουν κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

«Θα πρέπει οι όποιες παρεμβάσεις να γίνονται βάσει συλλογικού - συγκεκριμένου σχεδιασμού με σεβασμό στο περιβάλλον, στους πεζούς, στα παιδιά, στους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ, στους εμπόρους, στους επισκέπτες και καταναλωτές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για την ιστορία

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν στην γωνία της Πλατείας Κοραή άνοιξε νέο κατάστημα υγιειονομικού ενδιαφέροντος (πιτσαρία) και βγάζοντας τραπέζια επί της πλατείας
όπως και τα υπόλοιπα καταστήματα, στένεψε το πέρασμα προς την πλατεία με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξηλωθεί μια ζαρντινιέρα που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο.

Να σημειώσουμε όμως ότι η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων της πλατείας γίνεται με το αζημίωτο και ο κόσμος του Πειραιά χαίρεται να πίνει τον καφέ του εκεί καθημερινά.

Πρόβλημα κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων αποτελούν μόνο τα μηχανάκια, που έχουν κάνει την πλατεία parking.

Δεν υπάρχουν σχόλια: