www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συμπαράσταση στους συλληφθέντες για τρομοκρατία από τον Γιάννη Δημητράκη

Από το εδώλιο του κατηγορούμενου ο καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό ως μέλος της λεγόμενης «συμμορίας με τα μαύρα» Γιάννης Δημητράκης, εξέφρασε νωρίτερα την «αυτονόητη αλληλεγγύη του», στους έξι που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση.


Στο πενταμελές εφετείο Αθηνών είπε μεταξύ άλλων τα εξής : «Εχουν περάσει δύο χρόνια, που σαν σήμερα εκτελέστηκε ένα παιδί 15 ετών από αστυνομικούς.

Η κοινωνία έχει σημαδευτεί από αυτό το γεγονός που προκάλεσε κοινωνική σύρραξη. Αφορμή ήταν το φάντασμα της κρατικής καταστολής. Το ίδιο φάντασμα επικρέμεται εδώ και πέντε έτη από πάνω μου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όταν μετάγομαι από φυλακή σε φυλακή, σαν τον χειρότερο κακοποιό, όταν δικάζομαι σε ένα ακροατήριο που είναι γεμάτο αστυνομικούς, που εμποδίζουν τον κόσμο να μπει μέσα, ώστε να μην διασφαλίζεται η δημόσια δίκη. Το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τις συλλήψεις των έξι συντρόφων μου, στους οποίους εκφράζω την αυτονόητη αλληλεγγύη μου, επιχειρήθηκε ένα επικοινωνιακό γλέντι, που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα. Δύο μέρες αναμασιέται στα
κανάλια η συμμορία των ληστών με τα μαύρα, η οποία δεν υπάρχει».

Ο 32χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2006 στην οδό Σόλωνος μετά από ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, πρωτοδίκως έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την αναβολή της δίκης, λόγω της απουσίας του μάρτυρα αστυνομικού.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης και άρχισε να εξετάζει μάρτυρες. Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος του πενταμελούς εφετείου ζήτησε από τον Γιάννη Δημητράκη να εμπιστευθεί το δικαστήριο λέγοντας: «Θα το δείτε στην πράξη αν θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά σας».

Σήμερα, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι συνήγοροι υπερασπίσεως Σπύρος Φυτράκης και Κώστας Παπαδάκης ζήτησαν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης για δύο λόγους:

Πρώτον γιατί δεν έχουν προλάβει να συνεννοηθούν με τον εντολέα τους καθώς μετήχθη στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού μόλις την περασμένη Πέμπτη και δεύτερον γιατί είναι ασθενής ένας αστυνομικός, βασικός μάρτυρας του κατηγορητηρίου, ο οποίος αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο περίπου σε δέκα ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: