www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε στο δεύτερο βαθμό η δίκη του Γιάννη Δημητράκη

Με τις καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του 30χρονου Γιάννη Δημητράκη που κατηγορείται για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Σόλωνος στις 16 Ιανουαρίου του 2006.


«Έχουν περάσει δύο χρόνια, που σαν σήμερα εκτελέστηκε ένα παιδί 15 ετών από αστυνομικούς. Η κοινωνία έχει σημαδευτεί από αυτό το γεγονός που προκάλεσε κοινωνική σύρραξη Αφορμή ήταν το φάντασμα της κρατικής καταστολής. Το ίδιο φάντασμα επικρέμεται εδώ και πέντε έτη από πάνω μου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όταν μετάγομαι από φυλακή σε φυλακή, σαν τον χειρότερο κακοποιό. Όταν δικάζομαι σε ένα ακροατήριο που είναι γεμάτο αστυνομικούς, που εμποδίζουν τον κόσμο να μπει μέσα, ώστε να μην διασφαλίζεται η δημόσια δίκη. Το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τις συλλήψεις των έξι συντρόφων μου, στους οποίους εκφράζω την αυτονόητη αλληλεγγύη μου, επιχειρήθηκε ένα επικοινωνιακό γλέντι, που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα. Δύο μέρες αναμασιέται στα κανάλια η
συμμορία των ληστών με τα μαύρα, η οποία δεν υπάρχει. »

Με αυτή τη δήλωση ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του κατηγορουμενου για ληστεία σε υποκαταστημα της Εθνικής Τράπεζας το 2006, Γ.Δημητράκη. Υπενθυμίζεται ότι εχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια καθειρξη πρωτοδίκως, καθως οι δικαστές τον είχαν κρίνει τότε ομόφωνα ένοχο για μία από τις συνολικά επτά ληστείες τραπεζών, που του ειχαν αποδοθεί αρχικά και οι οποίες σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές τελέστηκαν από τους επονομαζόμενους «ληστές με τα μαύρα». Παράλληλα, τον καταδίκασαν και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας,απλή συνέργεια σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας,ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,απόπειρα παράνομης βίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι συνηγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν αρχικώς την ολιγοημερη διακοπή της δίκης, καθώς δεν έχουν προλάβει να συνεννοηθούν με τον εντολέα τους αφού μετήχθη στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού μόλις την περασμένη Πέμπτη αλλά και γιατί ο αστυνομικός και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ασθενής. Το αίτημα που δεν έγινε δεκτό απο το δικαστηριο, αν και ο πρόεδρος της έδρας υποστηριξε απευθυνόμενος στον κατηγορουμενο ότι "θα το δείτε στην πράξη αν θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά σας".

Με την ολοκήρωση της σημερινης διαδικασίας, η οποία θα συνεχιστεί την ερχομενη Δευτερα, το δικαστηριο απερριψε ακομα ενα αιτημα της υπερασπισης, προκειμενου να μην μεταχθει ο Γ.Δημητρακης στις φυλακες Δομοκου αλλα πιο κοντα, με αποτελεσμα ο κατηγορουμενος να διαμαρτυρηθεί: "η ομαλη διεξαγωγη της δίκης δεν επιβάλει να ειμαι κοντά στους συνηγορους μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: