www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συμπληρώματα διατροφής: ΄Ασκοπα έξοδα και κίνδυνος για την υγεία σύμφωνα με νέα έρευνα

Άσκοπα έξοδα και κίνδυνος για την υγεία είναι πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής, προειδοποιεί η βρετανική οργάνωση για την προστασία των καταναλωτών «Which?».
Με επισκέψεις που πραγματοποίησε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, η οργάνωση διαπίστωσε ότι πολλά από τα εν λόγω προϊόντα φέρουν στις ετικέτες τους παραπλανητικά ή μη επαρκή στοιχεία για τα συστατικά τους.

Χειρότερα είναι τα συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται υγιή οστά και αρθρώσεις, ανέφερε η «Which?», η οποία σε συνδυασμό με την έρευνα στα καταστήματα λιανικής διεξήγαγε και μία δημοσκόπηση στο διαδίκτυο σε 1.263 άτομα.

«Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν τη βιταμίνη Β6 και β - καροτίνη κυκλοφορούν χωρίς την προειδοποίηση ότι η υπερβολική πρόσληψή τους μπορεί να
προκαλέσει προβλήματα υγείας» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της «Which?», Πίτερ Βάικαρι - Σμιθ. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να συντάξει μία σχετική λίστα, ώστε οι καταναλωτές να μην εξαπατώνται από ψεύτικες υποσχέσεις» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: