www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Στο ενυδρείο της Κρήτης ο Άγιος Βασίλης

Φέτος ο Άγιος Βασίλης πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για το μοίρασμα των δώρων, θα κάνει μια απαραίτητη στάση στον Θαλασσόκοσμο.


Εκεί θα γεμίσει τις μπαταρίες του, θα κολυμπήσει στις δεξαμενές του Ενυδρείου, θα ξαναδεί τους παλιούς καλούς του φίλους καρχαρίες, ιππόκαμπους και μέδουσες.

Όσοι θέλετε και να τον δείτε από κοντά να κολυμπάει παρέα με τους φίλους του δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε από σήμερα το Ενυδρείο καθημερινά από τις 12:00 μέχρι τις 13:00. Βιαστείτε όμως γιατί μετά την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου ο Άγιος Βασίλης θα φύγει για να μοιράσει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Επίσης, αυτές τις μέρες μια σημαντική έκθεση πρόκειται να ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις του Θαλασσόκοσμου. Πρόκειται για την έκθεση γραμματοσήμων με τίτλο «Οι δρόμοι της θάλασσας», η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΕΛΤΑ, το
Φιλοτελικό Μουσείο των ΕΛΤΑ και το Cretaquarium-θαλασσόκοσμος.

Σε αυτήν παρουσιάζονται όλες οι σειρές γραμματοσήμων που έχουν εκδοθεί από τα ΕΛΤΑ και η θεματολογία τους είναι εμπνευσμένη από θάλασσα.

Στην έκθεση ιδιαίτερη θέση κατέχει η αναμνηστική έκδοση για την Μινωική Τέχνη που εκδόθηκε τo 1961 από τα ελληνικά ταχυδρομεία, εξήντα ένα χρόνια μετά την πρώτη ανασκαφή που έκανε ο Evans στην Κρήτη. Ευρήματα μεγάλων ανασκαφικών θέσεων, όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Αγία Τριάδα, συγκροτούν τη θεματολογία για την δημιουργία των γραμματοσήμων.

Η εορταστική περίοδος θα κλείσει και φέτος στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανείων, με τον αγιασμό των υδάτων που θα γίνει στην πανοραμική δεξαμενή του Ενυδρείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: