www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Λοβέρδος: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα πολυτέκνων

Την κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του επιδόματος πολυτέκνων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό".

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στοχεύει να εξοικονομήσει "έως 150 εκατ. από τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες. Η εποχή της συμβολικής χρήσης των δημοσίων πόρων εξέπνευσε ανεπιστρεπτί με το τέλος της επίπλαστης μεταπολιτευτικής ευμάρειας".

Αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές, στο χώρο της Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι:

- Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα προσληφθούν 2.800 νοσηλευτές και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2011 θα μεταφερθεί από το Υπουργείο Οικονομίας στο υπουργείο Υγείας ο καθορισμός της τιμής
των φαρμάκων.

- Ως το τέλος Μαρτίου η ψηφιοποίηση του διπλογραφικού συστήματος, καθώς και η μηχανοργάνωση τουλάχιστον των αποθηκών, των φαρμακείων και των λογιστηρίων των νοσοκομείων.

- Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει λειτουργήσει στην πράξη το νέο σύστημα πληρωμών των προμηθευτών και μέχρι το Φεβρουάριο η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με την απένταξη μη ώριμων έργων και ένταξη ωρίμων.

Πρόσθεσε δε, ότι προγραμματίζεται η εγκατάσταση 17 νέων κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: