www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ετοιμάζονται τέσσερα μεγάλα έργα και επέκταση της Αττικής οδού

Μέχρι το τέλος του χρόνου σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έναρξη των έργων για επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου και τους οδικούς άξονες Λευκάδας-Πρέβεζας και Ελευσίνας-Θήβας (που θα παρακάμπτει την Αθήνα).

Επίσης γίνονται μελέτες για το ενδεχόμενο υποθαλάσσιας σύνδεσης Περάματος-Σαλαμίνας.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο Ευρωπαίων Διεθνών Εργολάβων σήμερα, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι δρομολογούνται παρεμβάσεις για επίσπευση των διαδικασιών για έργα με ΣΔΙΤ, λέγοντας επίσης ότι το υπουργείο «στηρίζει τα έργα παραχώρησης και με κατάλληλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να λύσει προβλήματα τα οποία οφείλονται στην έναρξη κατασκευής αυτών των έργων χωρίς την απαιτούμενη διοικητική
ωριμότητα».

Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «ταυτοχρόνως σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επιδιώκουμε να αντλήσουμε κεφάλαια προκειμένου να προχωρήσουμε σε νέα έργα για να διαμορφώσουμε το νέο κεκτημένο υποδομών της χώρας που θα αποτελέσει και μοχλό για την επιδιωκόμενη ανάπτυξη».

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε αισιόδοξος ότι με σωστό σχεδιασμό «μπορούμε να ανταποκριθούμε και σε αυτή την πρόκληση», προσθέτοντας ότι «έργα υποδομής τα οποία ανταποκρίνονται σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και σχεδιάζονται στη σωστή διάστασή τους αποτελούν κεντρικά σημεία των επιλογών μας προκειμένου να συμβάλλουμε από τη δική μας πλευρά στην προσέλκυση επενδύσεων και την επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας μας».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, είναι γνωστό. Το ζητούμενο είναι να επιτύχουμε την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει την προσέλκυση πόρων» συνέχισε ο Δ. Ρέππας, σημειώνοντας ότι «βασικές προϋποθέσεις για να επιτύχουμε αυτό το στόχο είναι να διασφαλίσουμε πολιτική σταθερότητα, αξιοπιστία και καλή εικόνα της χώρας και συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και εξυγιαντικών τομών που πείθουν ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: