www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Στις 21 Νοεμβρίου, ιδρύεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Καθ' όλα έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά για μία «πρόταση διακυβέρνησης» και προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας».Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι έχει κλείσει το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στο νέο πολιτιό φορέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι «έχει άλλη πολιτική διαδρομή».


Αναφερόμενη στην πολιτική φυσιογνωμία του νέου φορέα η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει ότι στόχος είναι "ένα κίνημα που θα καλύψει ένα πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που σήμερα δεν αντιπροσωπεύεται από κανέναν". Επίσης τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς
αναφέρει ότι "υπάρχει η ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση προγραμματικών συμφωνιών".

Θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές με το υπάρχον πολιτικό σύστημα άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε "ανεπαρκές και κατώτερο των περιστάσεων", καθώς και στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, για την οποία σημείωσε πως "καθοδηγείται από εμμονές και δόγματα ενός ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού πυρήνα".

"Το Μητσοτακαίικο από φυλή έγινε κόμμα" θα λέγανε αν ο Κυριάκος με ακολουθούσε από την πρώτη στιγμή

Με την επισήμανση ότι οι πολιτικοί, ακόμη και της ίδιας οικογένειας, έχουν τις δικές τους προσωπικές πολιτικές διαδρομές και τα δικά τους πολιτικά πιστεύω, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε τη "διαφοροποίηση" του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη και τη "συμφωνία" του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τελικά να συμπορευτούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως "η απόφαση για πολιτικές ρήξεις είναι πάντοτε προσωπική απόφαση του καθενός". Ταυτόχρονα προσθέτει ότι στην περίπτωση που την ακολουθούσε ευθύς εξ' αρχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ανεξάρτητο πολιτικό δρόμο "οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα λένε ότι δεν μπορεί ναπείσει ούτε τον αδελφό της θα έλεγαν ότι το Μητσοτακαίικο από φυλή έγινε κόμμα".

Κριτική στον Αντώνη Σαμαρά - Σύμπλευση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέφερε τις ενστάσεις της για την αντιμνημονιακή πολιτική που προτάσσει ο Αντώνης Σαμαράς. "Το μεγάλο αστικό κόμμα της χώρας - η Νέα Δημοκρατία - όφειλε την ώρα της κρίσης να στηρίξει το πακέτο δανειοδότησης και να διαφωνήσει με τα επιμέρους μέτρα", σημειώνει χαρακτηριστικά. Δηλώνει, δε, ότι συμμερίζεται απόλυτα την άποψη του Κωνσνταντίνου Μητσοτάκη, περί "λαϊκισμού του κ. Σαμαρά", διευκρινίζοντας πως "καμία σχέση δεν έχει με τη σοβαρότητα και την αλήθεια η θέση του Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος σε 1 - 1,5 χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: