www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Εισαγγελική εντολή για ελέγχους σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων

Τη διενέργεια εντατικών ελέγχων σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων με σκοπό την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας, ζητεί με εντολή της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Στη θέση του εποπτεύοντος της διαδικασίας ελέγχων ορίστηκε από την κ. Ράικου ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Πιέρρος.

Ο κ. Πιέρρος καλείται να συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές, προκειμένου να εντοπίζονται κρούσματα λαθρεμπορίου καυσίμων.

Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προς την οποία διαβιβάστηκε αντίστοιχη της Εισαγγελίας Εφετών, εφόσον διαπιστώνονται κρούσματα λαθρεμπορίας, θα σχηματίζονται
αυτοτελείς δικογραφίες και θα εφαρμόζεται διαδικασία του Αυτοφώρου.

Η κ. Ράικου ζητεί από τον κ. Πιέρρο να την ενημερώνει κάθε 15 ημέρες για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα αποτελέσματά τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα μελετηθούν και δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ θα εξεταστούν και μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβωθεί η διαδρομή, που ακολουθούν τα λαθραία καύσιμα και να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται στο δίκτυο λαθρεμπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: