www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεκινά ο Γ. Παπανδρέου


Κύκλο επαφών και συσκέψεων αναμένεται να έχει την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, το γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Πέτρο Ευθυμίου και Χρήστο Πρωτόπαππα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων αναμένεται να συζητηθεί η εικόνα που παρουσίασε προχθές η Κ.Ο. του Κινήματος, με την καταψήφιση ορισμένων άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση η συνοχή της ΚΟ και πολύ περισσότερο να διακυβεύεται το έργο της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει επίσης σε σύσκεψη με θέμα την πρόοδο των διαδικασιών για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση, στην οποία θα λάβει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών.


Ενόχληση για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη
Στο μεταξύ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ενοχλημένος από τη στάση και τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μιλώντας για το θέμα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm,
o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για προσβλητικές δηλώσεις και για σοβαρό πολιτικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα.

«Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη δεν αφορούν μόνον τον ίδιο και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβει ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου την τελευταία διετία. Αφορούν, επίσης, το σύνολο των μελών της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που προσπάθησαν με γενναιότητα και σε αντίξοες συνθήκες να αποτρέψουν την κατάρρευση της χώρας και να υπερασπισθούν ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο», σχολίασε ο κ. Μπλεγλίτης.

Τόνισε επίσης ότι οι δηλώσεις αυτές δεν προσβάλλουν μόνον την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ελληνικό λαό, που, όπως είπε, έκανε σημαντικές θυσίες για τη χώρα. «Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε.

Σε ελεύθερη πτώση δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα, το κόμμα κατρακυλά στην πέμπτη θέση σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής σε δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό Επίκαιρα, την ώρα που η ΝΔ αναδεικνύεται σταθερά πρώτο κόμμα, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει αυτοδυναμία.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 20-23 Ιανουαρίου, και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% με το ΠΑΣΟΚ σε ελεύθερη πτώση, στο 12% από το 18% που ήταν στην έρευνα του Δεκεμβρίου.

Εντυπωσιακή άνοδο εμφανίζει το ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς, φθάνοντας στο 13%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ποσοστό (12,5%). Απώλειες για το ΛΑ.Ο.Σ στο 6%, ενώ στο 3% διαμορφώνεται το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων. Ακολουθούν Δημοκρατική Συμμαχία, Αρμα Πολιτών και Χρυσή Αυγή στο 2,5%.

Όσον αφορά την κυβέρνηση Παπαδήμου, το 92% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, έναντι μόλις 6% που εκφράζει την ικανοποίησή του.

Το 45% λέει «ναι» στην προσφυγή στις κάλπες ενώ το 34% επιθυμεί να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση Παπαδήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: