www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και πρυτάνεων με την κατάληψη στη Νομική

Οργή στον πολιτικό κόσμο και τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η «κατάληψη» της Νομικής από μετανάστες που ζητούν άσυλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πηγαδάκια της Βουλής σήμερα ακόμη και στελέχη που ανήκουν στη λεγόμενη προοδευτική Αριστερά ήταν εξοργισμένα με το περιστατικό και με τη στάση της νεολαίας του Συνασπισμού, την οποία κατήγγειλαν ευθέως ως «διοργανωτές» της διαμαρτυρίας των μεταναστών.


Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντιδρά αμήχανα στο περιστατικό, με τους συναρμόδιους υπουργούς να κάνουν δηλώσεις και αυτοί σε πηγαδάκια πριν και μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Μόνον ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης άδειας παραμονής, ενώ η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να λήξει η «κατάληψη» της Νομικής και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ξεκαθάρισε, πάντως, πως επέμβαση της Αστυνομίας μπορεί να υπάρξει μόνο μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών για την άρση του ασύλου, πετώντας έτσι ουσιαστικά το μπαλάκι των ευθυνών στους ακαδημαϊκούς...

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Θόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, έριξε την ευθύνη στην αστυνομία που δεν εμπόδισε τους μετανάστες να μπουν μέσα, αλλά
και που δεν τους ειδοποίησαν.

Φυσικά ούτε λόγος να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Μπορούν όπως είπε να επέμβουν οι ίδιοι αλλά θα το κάνουν όταν κρίνουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή.

Είναι ανθρωπιστικό ζήτημα για αυτό δεν έχουν επέμβει μέχρι τώρα. Σύμφωνα μ' αυτή τη λογική όλοι οι μετανάστες μπορούν να καταλάβουν όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας και να γίνουν χώροι υποδοχής τους.

Εφόσον όλοι είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι, γιατί δεν τους παίρνουν στα σπίτια τους;

Κράτος υπό διάλυση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: