www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σε επιφυλακή καλεί η ΓΕΝΟΠ τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ

Σε «ετοιμότητα» καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους η ΓΕΝΟΠ ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΔΕΗ στη Βουλή τον Μάρτιο.


Ωστόσο η ΓΕΝΟΠ, εκφράζει παράλληλα την ικανοποίησή της για το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι μετατίθεται για αργότερα η μετακίνηση των εργαζόμενων στη νέα θυγατρική που θα αναλάβει τις δραστηριότητες διανομής.

Ενόψει της αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ με διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας,η ΓΕΝΟΠ, αναφέρει ότι «παρακολουθεί το θέμα «κατάρτιση του νόμου» από πολύ κοντά και αν κάτι δεν πάει καλά (και είναι πολλά που δεν πάνε καλά), εμείς δεν θα ξυπνήσουμε στο παρά πέντε».

Ακόμη στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «εάν όλα όσα δικαίως διεκδικούμε για εμάς ως εργαζόμενους αλλά και για την ίδια την επιχείρηση (ΔΕΗ και θυγατρικές) δεν γίνουν σεβαστά», τότε «η ΓΕΝΟΠ θα
κάνει το καθήκον της».

Οποιοσδήποτε, αν θέλει να μας πάρει κάτι πρέπει να μας νικήσει και καλύτερα να μην το επιχειρήσει" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού, η ΓΕΝΟΠ σχολιάζει ότι όταν ο διάλογος δεν είναι προσχηματικός και διεξάγεται σε κλίμα καλής πίστης, φέρνει αποτέλεσμα.

"Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων η μετακίνηση των συναδέλφων των κεντρικών υπηρεσιών προς τη θυγατρική Διανομής μετατίθεται για αργότερα, προκειμένου να αποφευχθούν τα οποιαδήποτε λάθη μικρά ή μεγάλα που πάντα η βιασύνη εγκυμονεί».

Τέλος σχετικά με τη μετακίνηση 150 εργαζομένων στη θυγατρική Μεταφοράς η ΓΕΝΟΠ σχολιάζει ότι θα τη παρακολουθεί από κοντά, προκειμένου να μην επικρατήσουν λογικές «ξεφορτώματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια: