www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Όλι Ρεν

Να δοθούν στην Αθήνα, όπως και στο Δουβλίνο, εφτά χρόνια χρόνια για να επιστρέψει την οικονομική βοήθεια που της έχει δοθεί είπε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν.


Ο Ρεν εκτιμά ότι μία αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους θα συνεπάγονταν μεγαλύτερες οικονομικές αναταραχές. «Αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε», διαβεβαιώνει.

Παραδέχθηκε ότι οι αγορές ανησυχούν, αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογά της, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό προτάθηκε η επιμήκυνση σε 7 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Οι δηλώσεις του κ. Ρεν γίνονται σε μία περίοδο που αυξάνονται οι φωνές στη Γερμανία υπέρ της
αναδιάρθρωσης του χρέους στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) - που μετέχει στην Κυβέρνηση της Γερμανίας - κ. Βολφ Κλιντς δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στους επόμενους 12 μήνες, προσθέτοντας ότι το κόμμα του στο Βερολίνο δεν είναι αντίθετο σε μία τέτοια κίνηση

Ο επίτροπος Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «το Μάιο του 2010 αντιμετωπίστηκε η αδυναμία της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της. «Με τον τρόπο αυτό αποτρέψαμε το ενδεχόμενο να επαναληφθεί στην Ευρώπη κάτι ανάλογο με την περίπτωση της ‘Λέμαν Μπράδερς’. Αυτό θα είχε τεράστιες συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη», εκτιμά ο κ.Ρεν.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) - που μετέχει στην Κυβέρνηση της Γερμανίας - κ. Βολφ Κλιντς δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στους επόμενους 12 μήνες, προσθέτοντας ότι το κόμμα του στο Βερολίνο δεν είναι αντίθετο σε μία τέτοια κίνηση.

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε και η κυρία Μπεατρίς Βέντερ Ντι Μάουρο, μέλος της ομάδας οικονομικών συμβούλων της γερμανικής Κυβέρνησης. «Μία διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και πιο ευνοϊκοί όροι θα βοηθήσουν», είπε η κυρία Βέντερ Ντι Μάουρο.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε χθες στη γερμανική Βουλή ότι είχε συζητήσει πέρυσι με την ελληνική Κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, αλλά υπήρξε αντίθεσή της σε αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: