www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 23χρονου συλληφθέντα

Ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος, καταζητούμενος για την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είναι τελικά ο νεαρός άντρας που συνελήφθη χθες κοντά στο τμήμα τροχαίας Κηφισιάς από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.


Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκε 9αρι Glock, όπλο που έχει βρεθεί τόσο στο οπλοστάσιο του Ε.Α, στην κατοχή των 6 ατόμων που συνελήφθησαν με την κατηγορία συμμετοχής τους σε τρομοκρατική ομάδα, αλλά και στην "οπλαποθήκη" της Σέχτας. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για το όπλο αναμένονται σε λίγη ώρα. Αντίθετα η χειροβομβίδα που βρέθηκε στην κατοχή του Νικολόπουλου, αποδείχτηκε ρέπλικα.


Ο Μιχάλης Νικολόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Γιώργο που επίσης καταζητείται θεωρούνταν από τους σκληρούς της οργάνωσης. Όπως είχε προκύψει ύστερα από τη σύλληψη του Γεράσιμου Τσάκαλου και του Παναγιώτη Αργυρού στο διάμερισμα της οδού Κάσου 5 στο Χαλάνδρι όπου έμεναν, βρισκόταν μαζί τους και ένα ακόμη άτομο, το οποίο και είχε χρησιμοποιήσει την ταυτότητα "Κωνσταντίνος Διαμαντής" για να νοικιάσει το σπίτι. Η ταυτότητα αυτή βρέθηκε χθες στην κατοχή
του Νικολόπουλου και χτύπησε "κόκκινο" στην Αντιτρομοκρατική.

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν αρκετά σενάρια για το λόγο παρουσίας του Νικολόπουλου και ενός ακόμη συνεργού του που κατάφερε να διαφύγει. Το πρώτο ήταν να προετοίμαζαν χτύπημα εναντίον αστυνομικού στόχου στην περιοχή. Στην κάμερα- στυλό που βρέθηκε στην κατοχή του Νικολόπουλου υπάρχουν αποθηκευμένες αρκετές εικόνες από το τμήμα Τροχαίας της Κηφισιάς. Άλλωστε αυτή η κάμερα ήταν και ο λόγος που θεωρήθηκαν ύποπτοι από την ομάδα ΔΙΑΣ και επιχειρήθηκε ο έλεγχος τους. Στην περιοχή όμως αυτή ζει και δικαστικός, ο οποίος έχει ασχοληθεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν με την εκδίκαση των Πυρήνων.

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Εναντίον του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση, αλλά και για την υπόθεση με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και άλλους στόχους, τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς έφερε επάνω του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ένα πιστόλι GLOCK των 9 mm με γεμιστήρα των δεκαπέντε φυσιγγίων

Ένας δεύτερο γεμιστήρα με δεκαπέντε φυσίγγια

Μία χειροβομβίδα REPLICA

Ένα σπρέυ πιπεριού

Ένα στυλό βιντεοκάμερα

Ένας μάλλινο σκούφο

Ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια

Ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον καταζητούμενο Νικολόπουλο Μιχαήλ του Παναγιώτη και της Μαρίας, γεν. το 1988 στο Μαρούσι Αττικής, ο οποίος διώκεται με δύο εντάλματα σύλληψης. Συγκεκριμένα, με το 2405/10.10.2010 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διατηρεί σε ισχύ το 22/2009 Ένταλμα Σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και το 4/2011 Ένταλμα Σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για συμμετοχή στην τρομοκρατική ενέργεια αποστολής παγιδευμένων δεμάτων σε διπλωματικές αποστολές το Νοέμβριο του 2010, που ανέλαβε με προκήρυξή της η ίδια τρομοκρατική οργάνωση.

Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και εξετάζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ήταν πλαστό και έφερε τη φωτογραφία του συλληφθέντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: