www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Οικουμενική κυβέρνηση μετά το Νοέμβριο «βλέπει» ο Γ.Καρατζαφέρης

Οδηγούμαστε σε εκλογές με εκβιαστικά διλήμματα και είναι ανάγκη να πάμε σε εθνικό διάλογο, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα θα βρεθεί σε αδιέξοδο.


Από τη Λάρισα, όπου περιόδευσε, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, αλλά και στο ζήτημα της ανέγερσης τεμένους στην Αττική. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ένα «χαστούκι» σε Παπανδρέου και Σαμαρά στις προσεχείς εκλογές.

Όσον αφορά τον ΛΑΟΣ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές είναι καλύτερα και θα βελτιωθούν περαιτέρω στις δύο εβδομάδες που απομένουν.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι θα πάμε αναγκαστικά σε οικουμενική κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, «γιατί μέχρι τις 4 Απριλίου οι
εκλογές διεξάγονται με λίστα, πράγμα που δυσκολεύει το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ανησυχία του, «για το φόβο ενός πιθανού ακρωτηριασμού στο μέλλον της χώρας, βόρεια και ανατολικά».

Σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, σχολίασε ότι έρχεται και τα παίρνει όλα και δεν δίνει τίποτα.

Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ανέφερε, είναι γεγονός, και απορώ πώς η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό έναν πρώην υπουργό των Εξωτερικών και έμπειρα στελέχη όπως ο Π. Μολυβιάτης δεν έχει συνειδητοποιήσει τι γίνεται.

Ακόμη, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι Παπανδρέου και Ερντογάν έχουν συμφωνήσει στην κατάργηση των 12 μιλίων και πάμε, όπως, είπε, σε μια μέση απόσταση. Η Τουρκία πέτυχε αυτό που ήθελε, σχολίασε.

Σχετικά με τη δημιουργία τεμένους στην Αττική, υπογράμμισε ότι ενώ μιλάμε για σκάνδαλο στο Βατοπέδι, όταν το Δημόσιο έδωσε στην Ιερά Μονή εκτάσεις, στο θέμα του τεμένους στην Αττική, το Δημόσιο δίνει περιουσία του Πολεμικού Ναυτικού και 80 εκατ. πριμ.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ισλαμικό κέντρο στην Ευρώπη. Πού θα ανήκει; Στους σιίτες ή τους σουνίτες; Θα μεταφέρουμε τη Βαγδάτη εδώ;» κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: