www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Καλεί Βγενόπουλο η Προκαταρκτική για το Βατοπέδι

Ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι αναμένεται να κληθεί ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, λόγω των δανειακών συμβάσεων της Μονής Βατοπεδίου με την τράπεζα Μarfin, της οποίας είναι βασικός μέτοχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατάλογος των μαρτύρων θα καταρτιστεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, ενώ οι πρώτες καταθέσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του για την αγωγή που υπέβαλε εναντίον του ο κ. Βγενόπουλος, ζητώντας αποζημίωση ύψους 3 εκ. ευρώ, για δυσφήμηση της τράπεζας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνης τονίζει ότι "δεν είναι αυτός που δυσφήμησε τη Marfin, αλλά οι διοικούντες της Τράπεζας".


Ο βουλευτής υποστήριξε ότι "γίνεται προφανώς μια προσπάθεια να με εκφοβίσουν, να με κάμψουν και να με αποπροσανατολίσουν από το χρέος που μου έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Δε νοείται
κάποιοι επιχειρηματίες τραπεζίτες να θεωρούν ότι πρέπει οι ίδιοι να μείνουν στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ασυλία".

Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε να υποβάλλει ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για τη δημοσίευση ή μη των πρακτικών των συνεδριάσεων της.

Στην επιτροπή απεστάλησαν εκτός από την απολογία του Γιάννη Αγγέλου και στοιχεία από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που αφορούν στις εταιρείες του ομίλου Πάπιστα σε Ελλάδα και Κύπρο.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: