www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κανονικά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ την Τρίτη - Κλειστή η Ακρόπολη

Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Μετρό έκανε τελικά πίσω στη δικαστική απόφαση και έτσι θα εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ.Τελευταία στιγμή απεφεύχθει η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών του λεκανοπεδίου, αφού οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισαν τελικά να αναστείλουν την απεργία τους μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία παράνομη.


Μιλώντας στο Newsit ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Αντώνης Σταματόπουλος είχε δηλώσει ότι η απεργία θα γίνει κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13/07 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 14/07, αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη και το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργήσει κανονικά.

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προσέφυγε στην δικαιοσύνη και νωρίτερα το Μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε με την υπ΄ αριθμόν 1718/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
ότι η απεργία είναι παράνομη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναπρόσληψη δόκιμων συναδέλφων τους και διαμαρτύρονται για περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους.

Κλειστή και η Ακρόπολη

Κλειστές θα βρούν τις εισόδους της Ακρόπολης οι τουρίστες αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας, ενώ όπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού Αδαμάντιος Κρασανάκης οι συμβασιούχοι έχουν 24ωρη απεργία.

Μάλιστα την Πέμπτη στο πλαίσιο απεργίας της ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία γεγονός που σημαίνει οτι θα μπεί λουκέτο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: