www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Νέα μέθοδος για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Τον τρόπο να αποφεύγουν τις λανθασμένες διαγνώσεις για τον καρκίνο του μαστού, πιστεύουν ότι βρήκαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γιούτα αναπτύσσουν αυτόν τον καιρό μια μέθοδο για τη διάγνωση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, η οποία δείχνει χωρίς πιθανότητα λάθους αν η ασθένεια έχει κάνει την εμφάνισή της ή όχι.

Κι αυτό γιατί μετρά τα επίπεδα του νατρίου στον μαστό, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες
αυξάνονται όταν υπάρχουν κακοήθεις όγκοι.

Οι μετρήσεις γίνονται με τη χρήση μιας νέας συσκευής μαγνητικής απεικόνισης, η οποία παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τη διάγνωση, τις οποίες σήμερα δεν παρέχει καμία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Magnetic Resonance in Medicine, η νέα συσκευή θα μπορεί να εντοπίζει τα επίπεδα του νατρίου με απόλυτη ακρίβεια, γεγονός που θεωρείται μεγάλο βήμα για τον τομέα της απεικόνισης μαστού.

Μάλιστα, δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των εξετάσεων και πως θα ανοίξει νέους δρόμους για την έρευνα σε ό,τι αφορά αυτή τη μορφή της ασθένειας.

Κι αυτό γιατί χάρη σ' αυτήν αναμένεται να μειωθούν κατά πολύ οι θετικές διαγνώσεις που συχνά γίνονται από λάθος, βάζοντας τις γυναίκες σε μια επώδυνη και ψυχοφθόρα διαδικασία χωρίς να υπάρχει λόγος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της εξέτασης, όταν αρχίσει να εφαρμόζεται, θα είναι έτοιμα σε διάστημα είκοσι λεπτών.

Εξηγούν δεν ότι τα λάθη στη διάγνωση συμβαίνουν λόγω της αυξημένης ευαισθησίας των μαγνητικών απεικονίσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα για την περαιτέρω εξέταση των ύποπτων περιοχών που εντοπίζουν οι μαστογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: