www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Παράταση στις εγγραφές πρωτοετών

Την παράταση της προθεσμίας εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών έως και την 15η Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε παράλληλα την ανάληψη πρωτοβουλιών δημοσιοποίησης σε διεθνές επίπεδο του προβλήματος
που δημιουργείται στο Πανεπιστήμιο εξαιτίας τις διαθεσιμότητας των 498 μελών του διοικητικού προσωπικού του.

Συμφωνήθηκε ακόμη να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο «σε όλο του το εύρος με σεβασμό  προς την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 27ης -9-2013 των εργαζομένων για απεργία», αλλά και να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να ορίσει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντος χαρακτήρα ζητήματα.

Η Σύγκλητος αποφάσισε τέλος να ζητηθεί «για εύλογο χρονικό διάστημα αναστολή της εκτέλεσης της Κ.Υ.Α. 135211/Β2 (ΦΕΚ 2384/24-9-2013 τ. Β) προκειμένου να επανεξεταστεί με δίκαιο, διαφανή και αποδεκτό τρόπο η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Ιδρυμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: