www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Πρώτο μέλημα η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας

Την ανάγκη επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος, Βενιζέλος, τονίζοντας ότι αποτελεί πρώτο μέλημα.


Κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική λιμενική και ναυπηγική υποδομή αποτελούν βασικούς πυλώνες του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Σημείωσε ακόμη ότι στον ΟΛΠ έχει δημιουργηθεί η βάση συγκρότησης του δικτύου των ελληνικών λιμένων, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει οριοθέτηση μεταξύ των λιμενικών αρχών (authority), της διαχείρισης των λιμένων και της παροχής λιμενικών υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις στα λιμάνια, ανέφερε ότι είναι καλοδεχούμενες, αλλά δεν θα
παραχωρήσουν τα κρατικά μονοπώλια την θέση τους στα ιδιωτικά.

«Πρέπει να επενδύσουμε στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλα τα ελληνικά λιμάνια, στην αρχή λιμένος, στην οργανωμένη λιμενική πολιτική που θα επιτρέψει να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις, χωρίς να δημιουργηθούν νέα ιδιωτικά μονοπώλια, αλλά με την έντονη συμμετοχή των ξένων επενδυτών, γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική λιμενική βιομηχανία να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στη Μεσόγειο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον ΟΛΠ.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες, όπως «με την κρουαζιέρα, το 2004» και πρόσθεσε ότι «ειδικά με την κρουαζιέρα, μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα».

Αναφερόμενος στη ναυπηγική βιομηχανία, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενιαίου φορέα ναυπηγικής πολιτικής, έκανε λόγο για επαναφορά της ναυτιλίας στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι πρέπει να πειστεί η Κομισιόν να δώσει μια ευκαιρία στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, χωρίς καταναγκασμούς νομικού και γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Επισήμανε, παράλληλα, ότι η ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα συνδέεται και με την αμυντική πολιτική της χώρας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι πρέπει να διαμορφωθούν οι χώροι υποδοχής και επαναπατρισμού των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, καθώς και ότι πρέπει να κατασκευαστεί ο οδικός άξονας «Ανδρέας Παπανδρέου», αλλά και να επεκταθούν μέχρι τον Πειραιά τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: