www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ώρα που σε πλήρη εξέλιξη είναι η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων και ενώ το ζήτημα των ντιμπέιτ παραμένει σε εκκρεμότητα.

ΠΑΣΟΚ: Επικεφαλής ο Πύρρος Δήμας
Ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρουσίασε από τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του κινήματος, Ευ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην επιλογή του κ. Δήμα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα που «έχει τιμήσει την Ελλάδα και έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία», ένα πρόσωπο που, όπως είπε, συμβολίζει την εθνική μας ενότητα.Ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρουσίασε από τα γραφεία του
κόμματος στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του κινήματος, Ευ. Βενιζέλος.

Τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας καταλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, αποτελεί τη «στενότερη συνεργάτιδά» του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι με αυτό το ψηφοδέλτιο το κόμμα «δίνει τη μάχη για την πρωτιά στις εκλογές» και για τη «νίκη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Αναλυτικά το ψηφοδέλιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: 

1. Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης

2. Φώφη Γεννηματά, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, τ. υπουργός, τ. Υπερνομάρχης Αθηνών–Πειραιώς

 3. Νίκος Ανδρουλάκης, 33 χρονών, Πολιτικός μηχανικός, Μέλος Π.Σ. ΠΑΣΟΚ

 4. Θ. Καρυώτης, καθ. Πανεπιστημιακού συστήματος της Πολιτείας Μαίριλαντ ΗΠΑ, ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας

 5. Κυριακή Σταμαδιάνου, 29 χρονών, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και νέων δικηγόρων Αθήνας

 6. Αθ. Τσαυτάρης, Καθ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τ. ΓΓ Έρευνας &Τεχνολογίας

 7. Τάσος Φλάμπουρας, Επιχειρηματίας στο χώρο των τεχνολογιών του Διαδικτύου με διεθνή δραστηριότητα

 8. Αρτεμις Παπαδάκου, 29 χρονών, Αρχιτέκτων, που εργάζεται στην Ελλάδα και την Νέα Υόρκη

 9. Σωτήρης Γκασούκας, Δικηγόρος- Οικονομολόγος, ΑμεΑ

 10. Αννα Πάντου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης

 11. Φραγκίσκος Μπριλάκης, Αγρότης – καινοτόμος επιχειρηματίας στην Ιεράπετρα

 12. Μαρία Αναγνωστοπούλου, 30 χρονών, γιατρός, μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

 ΝΔ: Επικεφαλής ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Ο Αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελίτου Επικρατίας της ΝΔ. 

«Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας, είναι ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. 

Οι υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου:

 2. Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου

 Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως χρηματιστηριακός αναλυτής και δημοσιογράφος στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», καθώς και με το περιοδικό «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και, για τη δράση του, συνελήφθη την ʼνοιξη του 1974. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης. 

3. Ιωάννης Μιχελάκης του Σπυρίδωνος

 Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας. Δημοσιογράφος. Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Εργάστηκε σε σειρά εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και την τηλεόραση του MEGA, διευθυντής στο MEGA Κύπρου, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευθυντής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

 4. Ηλίας Κονοφάγος του Κωνσταντίνου

 Χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης. Διδάκτωρ της Ecole Centrale Paris και της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Διετέλεσε στέλεχος των εταιριών Total, Mobil North Sea, ΔΕΠ Α.Ε., ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., ΕΛΠΕ Α.Ε. Πρώην διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια [HEPr.AT] Α.Ε.». 

5. Αναστασία Σαλή – Παπασαλή του Βασιλείου

 Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας. Διπλωματούχος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Πτυχιούχος-Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων τεχνικών εκθέσεων, ερευνητικών εργασιών. Συμμετείχε σε σειρά αρχαιολογικών εργασιών και ερευνητικών προγραμμάτων. 

6. Σταύρος Παπαγεωργίου του Βασιλείου

 Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Επαγγελματική Τεχνική Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Ιθώμης, μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και εκπρόσωπος στη Γενική της Συνέλευση. Από το 2002, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κατέστη ʼτομο με Αναπηρία. Από το 2011 είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ. 

7. Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη του Δημητρίου

 Πολιτικός Μηχανικός. Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου. τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Πελοποννήσου. τ. Αντινομάρχης Παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΝΑ Κορινθίας. 

8. Θεόδωρος Λαμπράκης του Γρηγορίου

 Οικονομολόγος. Έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο του Buckingham και έχει Master από το City University. Από το 1991 έως το 2003 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής σε διάφορες επιχειρήσεις και έκτοτε δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα. 

9. Γεώργιος Πετράκης του Εμμανουήλ

 Υπάλληλος δασικής Υπηρεσίας. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Δασικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ και του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 10. Σωτήριος Βαχαβιώλος του Ιωάννη

 Πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE. Διδακτορικό από το Columbia University. Μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Physical Acoustics Cooperation, η οποία μετονομάστηκε σε MISTRAS Group, Inc. Η εταιρία του απασχολεί 3.500 εργαζόμενους, σε 85 γραφεία σε όλο τον κόσμο και θεωρείται πρωτοπόρος για την προστασία και συντήρηση υποδομών. 

11. Δήμητρα Λυγούρα του Γεωργίου

 Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης. Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΟΝΝΕΔ

 12. Δημήτρης Τσομώκος του Παναγιώτη

 Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Κάτοχος Διδακτορικού του Πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α. Έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κεντρικές τράπεζες.

 Σε μία πολύ σύντομη δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, Ο Πύρρος Δημας ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει πολύ σκληρά και θέλει να προσφέρει. «Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών ... θέλω το μέλλον όλων των Ελλήνων να γίνει καλύτερο» πρόσθεσε. 

Από την πλευρά ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως όλοι μας οφειλουμε να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, ενώ επισήμανε πως δέχθηκε την πρόταση της ΝΔ διότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος στον οποίο πιστεύει. «Τον έχω τσεκάρει ... Θέλει να πάει τη χώρα δυο βήματα πιο πέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στη Διακομματική το ντιμπέιτ

 Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ντιμπέιτ, μπαίνει στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης επικοινώνησε με τη ΝΔ και έκανε δεκτή τη σχετική πρότασή της. 

«Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε, χθες, τη σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, για το θέμα των ντιμπέιτ, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών», είπε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως αποκλειστικός στόχος του κόμματος «είναι η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών».

 Η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί, σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη από τον Αρειο Πάγο των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών κομμάτων. 

Η διεξαγωγή ή μη τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών αποτελεί από χθες εστία αντιπαράθεσης, με τα χρονικά περιθώρια να είναι πλέον ασφυκτικά [Βλέπε άρθρο] . Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ , η στάση της ΝΔ απέναντι στο ζήτημα μαρτυρά ότι ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται να έρθει στο διάλογο.

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τη συζήτηση του τελευταίου 24ώρου. «Επιτέλους!», είπε, «Τα κρατικά κανάλια και τα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Και η ευκαιρία που θα δώσουν, είναι να κάνουν 20 debate. Δύο την ημέρα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Θα είναι μία μεγάλη προσφορά στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε σήμερα τους προέδρους των δύο μεγάλων κομμάτων πως φοβούνται την αντιπαράθεση σε τηλεοπτική αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «δεν θέλουν να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να διασταυρώσουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους. Γιατί έχουν κοινό πρόγραμμα». «Γι' αυτό», πρόσθεσε, «και θα οργανώσουν ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δυο, που στην πραγματικότητα θα είναι ένα παράλληλος μονόλογος πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα», το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι το 2ο μνημόνιο μεταφρασμένο στα ελληνικά.

 «Την ώρα που ο ελληνικός λαός περιμένει να ενημερωθεί για τα προγράμματα των κομμάτων και τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν το "στρίβειν δια του ντιμπέιτ"», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς.

 «Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς, αδιόρθωτοι, ενώ συνεργάστηκαν άψογα για τη χαριστική ρύθμιση των χρεών των κομμάτων τους, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν ένα απλό τηλεοπτικό διάλογο», συμπλήρωσε και ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διάλογο που θα γίνει με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

 Με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Λάζαρου Λασκαρίδη, η Κοινωνική Συμφωνία κάλεσε τις «ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις» να προχωρήσουν μόνες του σε τηλεοπτική αναμέτρηση αποκλείοντας «τους δύο μονομάχους του παρελθόντος», το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: