www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Βρήκαν λογαριασμούς του Άκη και στην Κύπρο

Νέα στοιχεία φωτιά φέρνει στο φως το πόρισμα της επιτροπής για το «μαύρο χρήμα» αναφορικά με τις διαβόητες μίζες για τα υποβρύχια.

Τα στοιχεία της Αρχής σήμερα φτάνουν στα χέρια του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» η Κύπρος αναδεικνύεται ως σταθμός για τη διακίνηση των χρημάτων από την εταιρεία Ferristaall για τη σύμβαση που αφορά στα υποβρύχια.

Τα ευρήματα της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν το δρόμο για νέα έρευνα στην Κύπρο
και σίγουρα θα δώσουν την ευκαιρία για άνοιγμα των σχετικών λογαριασμών στη Μεγαλόνησο.

Στον ανακριτή οι δέκα συγκατηγορούμενοι του Άκη

Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι απολογίες των δέκα συγκατηγορουμένων του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του ανακριτή, για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται η σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με τέσσερις φερόμενους ως συνεργάτες του.

Οι δέκα κατηγορούμενοι κατά το κατηγορητήριο είχαν ποινικά κολάσιμο ρόλο και συμμετείχαν σε οργάνωση που επί σειρά ετών συνέδραμε στην προσπάθεια του πρώην υπουργού να αποκρύψει την πραγματική προέλευση ή να εμφανίσει ως νόμιμα μεγάλα χρηματικά ποσά που φέρεται να έλαβε για δύο μεγάλες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: