www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Επιμένει για το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο Γ.Μιχελάκης


«Σοβαρή καταγγελία» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» περί έμμισθης σχέσης του υποψηφίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Χήτου, με την ΕΥΠ, επιμένοντας πως η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.

«Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ, είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.

 Αλλά και ίδια η εφημερίδα υπεραμύνεται της γνησιότητας του εγγράφου που επικαλείται στο πρωτοσέλιδό της. «Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε σήμερα έγγραφο της ΕΥΠ με σφραγίδες και
υπογραφές. Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

 Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί, η ΕΥΠ ανακοίνωσε πως η επίμαχη απόδειξη πληρωμής είναι πλαστή, ενώ ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σχόλιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για το δημοσίευμα: «Οι πλαστογράφοι που διαδέχτηκαν τον Μιχελάκη στόν Ελεύθερο Τύπο νομίζουν ότι εκτελώντας συμβόλαια των χαλκείων της τρόικας θα ανακόψουν το τσουνάμι των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ας αρκεστούν στίς πλαστογραφίες υποτίτλων και ας μην ξοδέψουν τίς μαύρες σακούλες τών αργυρίων λάσπης, θα τις αποδώσουν πίσω στον ελληνικό λαό αφού πληρώσουν στήν ποινική δικαιοσύνη».

 Σε ανάρτηση εξάλλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο facebook, υπό τον τίτλο «Οι μισθοφόροι της νέας λάσπης πρέπει να παραιτηθούν», τονίζονται τα εξής:

 «Το εργολαβικό σκηνικό της λάσπης των τελευταίων εβδομάδων,που έχει καταντήσει βιομηχανία συκοφαντίας σε βάρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ξεδιπλώθηκε και αποκαλύφθηκε σήμερα.

 Το σημερινό δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, απέδειξε ότι αντί για πολιτικό λόγο, οι συγκυβερνώντες υπάλληλοι της Τρόϊκας χρησιμοποιούν τον δημοσιογραφικό προπαγανδιστικά μηχανισμό τους, φτάνοντας στην απόλυτη κατάντια να κατασκευάζουν και να διοχετεύουνακόμα και πλαστά έγγραφα.

 Η ηχηρή διάψευση με προσωπική του ανακοίνωση του Διοικητή της ΕΥΠ Πρέσβυ κ.Κωνσταντίνου Μπίκα, της βρωμιάς που στήθηκε σε βάρος του υποψηφίου μας στα Ιωάννινα δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι η απόλυτη απάντηση στις αθλιότητες.

 Είναι θέμα του ίδιου Διευθυντή της εφημερίδας δημοσιογράφου Πάνου Αμυρά να αποφασίσει αν θα υποβάλει την παράιτησή του. Ο κ.Αμυράς, ο οποίος είναι ο διάδοχος στη διεύθυνση του Ε.Τ. του σημερινού Εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να κάνει σκέψεις περί συγκοινωνούντων δοχείων στη βιομηχανία της λάσπης, σε ό,τι αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό της και την εκτέλεσή της.

 Καταγγέλλουμε και αυτή τη νέα προβοκάτσια σε βάρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ζητάμε επιτέλους και τη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και φυσικά τόσο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όσο και ο υποψήφιός μας Βασίλης Χήτος θα απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη, όπως στη Δικαιοσύνη θα καταφύγει (όπως δήλωσε) και ο Διοικητής της ΕΥΠ που του πλαστογράφησαν υπογραφές και σφραγίδες».

 Παρέμβαση και από ΠΟΕΣΥ

 Στο θέμα τέλος παρενέβη και η ΠΟΕΣΥ ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους.

 «Η δημοσιοποίηση της ενδεχόμενης σχέσης δημοσιογράφου με το κράτος και μάλιστα με την πιο σκοτεινή εκδοχή του, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη να αποκαλυφθούν και να σπάσουν οι δεσμοί εξάρτησης των κρατικών και παρακρατικών υπηρεσιών με τους λειτουργούς της ενημέρωσης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

 «Για άλλη μια φορά οι σχέσεις που διατηρεί το κράτος -με μοχλό τα μυστικά του κονδύλια- με την ενημέρωση, γίνονται άλλοθι για να πληγεί η ελευθεροτυπία και να απαξιωθεί ο κλάδος των έντιμων λειτουργών της ενημέρωσης που σήμερα κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται να διατηρήσουν με αξιοπρέπεια την ελευθεροτυπία, που είναι η καρδιά της δημοκρατίας».

 Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΣΥ ζητεί για άλλη μια φορά να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών που αφορούν δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: