www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις καταθέσεις «γαλάζιων» πρώην υπουργών


Κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξέσπασε με αιχμή την επιλογή της ΝΔ να μην εμφανιστούν οι πρώην υπουργοί της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, και να τοποθετηθούν διά υπομνήματος.

 Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, Χρήστος Πρωτόπαπας, στηλίτευσε τη στάση της ΝΔ, καταλογίζοντάς της ότι «παρεμβαίνει ευθέως στην άσκηση υποχρέωσης και δικαιώματος των βουλευτών που
έχουν κληθεί ως μάρτυρες, υποδεικνύοντας τον τρόπο που θα εξεταστούν».

 «Τέτοιες κινήσεις εντείνουν τον κίνδυνο απαξίωσης, τόσο των κοινοβουλευτικών θεσμών, όσο και του έργου του βουλευτή, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα», επισήμανε στην επιστολή του ο κ. Πρωτόπαπας.

Σχολιάζοντας την επιστολή Πρωτόπαπα, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας,υπενθύμισε πως το κόμμα του «έχει πει κατ' επανάληψη, πως ο ελληνικός λαός έχει την αξίωση, όχι μόνον να βγούμε απ' την κρίση, αλλά και να μάθει πώς και με ποιοι μας βούλιαξαν σ' αυτήν». Γι' αυτό, όπως είπε «έχουμε δεσμευτεί για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από τη νέα Βουλή».

Ωστόσο, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «σε αντίθεση με όλα αυτά και κόντρα στην κοινή λογική (…) συγκρότησε μια προεκλογική Εξεταστική Επιτροπή, με την ψευδαίσθηση ότι θα παρεμποδίσει την αναζήτηση της αλήθειας».

«Παρά ταύτα, η αλήθεια είναι τόσο ισχυρή, που ενώ ουσιαστικά χειρίζονται με τεράστια πλειοψηφία την Εξεταστική Επιτροπή, οι ευθύνες τους προκύπτουν από καταθέσεις δικών τους στελεχών», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας και κατέληξε: «Εμείς, σ' αυτή την απίστευτη συμπαιγνία, ούτε μετέχουμε, ούτε συμπράττουμε. Όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: