www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Τέλος» στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ


Την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ με εννέα ψήφους κατά της κήρυξης νέας απεργίας και ένα λευκό.

 Ετσι, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, οπότε λήγει η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας.

 Οι ναυτεργάτες καλύφθηκαν από τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις που παρουσίασαν νωρίτερα οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας σε συνάντησή τους με εκπροσώπους των ναυτεργατικών
σωματείων και τον γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης παρέσχε διαβεβαιώσεις σχετικά με τα δύο μεγάλα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, τον Οίκο Ναύτου και το ΝΑΤ τονίζοντας πως «θα είναι και τα δύο αυτόνομα» και πως «το μόνο που αλλάζει είναι η εποπτεία τους».

Συγκεκριμένα, είπε ότι το ΝΑΤ παραμένει «αυτοτελέστατο» ταμείο και ότι «απλώς γίνεται η μεταφορά του στο υπουργείο Εργασίας» και ότι διατηρείται και η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου, αφού η ενσωμάτωσή του στον ΕΟΠΥΥ «αφορά τις ιατρικές πράξεις σε είδος». «Θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες και μικρότερο κόστος», πρόσθεσε.

 Ενδεικτική του κλίματος υπαναχώρησης από την πλευρά της ΠΝΟ ήταν η δήλωση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννας Διαμαντοπούλου. «Συμφωνήσαμε όλοι για την πολύ μεγάλη σημασία μιας συμφωνίας σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα, για την οικονομία και τους πολίτες», είχε αναφέρει μετά το πέρας της συνάντησης με τους συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: